Halime Sykja

Halime Sykja

Jul 30 1930 - Feb 09 2018

U nda nga jeta prane vajzave dhe familjes te saj ne Windsor, Ontario, Kanada.  Nene e dashur dhe e perkushtuar e Teuta (Bujar) Kraja dhe Ilirjana (Fatmir) Okaj.  Gruaja e 45 viteve e Rustem Sykja nga Shkodra.  Motra e Havushes, Rukijes, Adiles, Qemalit, Sadijes, Xhyheres, Berhanit, dhe Liries.  Halimja ishte kryesekretare ne prokurori te Shkodres deri ne pension.  Ajo pelqente leximin, gatimin, kalimin e kohes me shoqerine dhe familjen e saj.  Falenderojme te gjithe shoqerine tone ne Windsor, per te gjithe ata qe paten mundesine per ta takuar ne spital dhe qe u gjinden prane nesh ne keto momente te veshtira.  Gjithashtu falenderojme gjithe miqte dhe te afermit nga Shqiperia dhe kudo qe ndodhen per ngushellimet e sinqerta.  Do t’ju mungoje shume nipit, Flladit, mbesave Emona, Eni dhe Iva, dhe ster-nipit Ari, lindja e te cilit e gezoj pa mase.  Halimja do te kujtohet me shume respekt nga gjithe Shqiptaret qe e njohen ne Windsor, Kanada, ku banoi per 15 vite prane nesh.  Ne duam te falenderojme te gjithe doktoret dhe infermieret e sherbimit te reanimacionit ne Windsor Regional hospital per kujdesin dhe sherbimin qe i kushtuan gjate diteve te fundit te saj. 

Loving and devoted mother of Teuta (Bujar) Kraja and Ilirjana (Fatmir) Okaj. Loving wife of Rustem Sykja of Shkoder, Albania for 45 years. Predeceased by her husband, Rustem, and siblings, Havusha, Rukije, Adile, Qemal, Sadije, Xhyhere, Berhan, and Lirie.  Halime was a legal secretary at the prosecutor’s office in Shkoder until her retirement.  She enjoyed reading, cooking, growing flowers, spending time with her family and friends, and knitting.  She will be missed by her grandchildren Emona, Fllad, Eni and Iva, and great-grandson Ari.  She was a treasured and respected member of the Albanian community in Windsor, Ontario, where she lived for 15 years.  We would like to thank the nurses and doctors at the Windsor Regional ICU for their care and kindness during her final days.

 

IE 8 placeholder.

Photos

Loading...
Memories of Halime